tools

Leírás

A Modular-X egy sokoldalú ipari képfeldolgozó szoftver, amely hatékony megoldást kínál termékeinek optikai minőségellenőrzésére. A Modular-X szoftverben a jól szervezett menürendszer, az eszközök széles választéka, valamint ciklusszervező lépések segítik a felhasználót a hatékony és gyors alkalmazás létrehozásában. A Modular-X-ben egy komplexebb probléma is könnyedén megoldható. A szoftver a National Instruments LabVIEW Vision Development Module függvényeit használja és kínálja fel a felhasználói számára. Amennyiben Önnek különleges megoldásra van szüksége, a Modular-X nyílt interfésze lehetőséget ad egyéni LabVIEW VI-ok futtatására, amelynek előnye az, hogy a felhasználó saját eljárást fejleszthet ki a rendelkezésre álló mérési adatok feldolgozására így komplexebb műveleteket is implementálhatnak. A program támogatja a párhuzamos képfeldolgozást. A Modular-X-ben több kamerát is használhat egyszerre, melyek között többfajta szinkronizáció is lehetséges. A Modular-X támogatja az iparban használatos leggyakrabban előforduló kommunikációs szabványokat. Ha Önnek speciális igényei vannak, amelyet a szoftver jelenlegi formájában nem tud kielégíteni, keressen fel minket, hiszen a szoftver moduláris felépítéséből adódóan a felmerült igényeket egyéni modulok hozzáadásával biztosan ki tudjuk elégíteni!


Modular-X letölthető itt!

A Modular-X szoftvercsomag

A Modular-X szoftvercsomag három részből áll:
1. Editor, ahol a felhasználó a minőségellenőrző applikációt fejleszti.
2. Executor, vagy végrehajtó modul, amely az Editorban létrehozott applikációt képes futtatni.
3. Szerver, amely lehetővé teszi a szoftver szerver-kliens architektúrában való használatát TCP/IP kapcsolaton keresztül.


Modulok

 • Képbeolvasó, amely támogatja az IDS uEye, SICK Ranger 3D, Ximea CURRERA-R, USB, Firewire, GigE, Cameralink kamerákat. Továbbá lehetőség van ennek a lépésnek a szimulálására adathordozón tárolt képek beolvasásával.
 • Kép előkészítés, amely kiemeli a képen lévő lényeges információt a szűrő és élkiemelő algoritmusokkal.
 • Az alkalmazás lépések szervezése: a felhasználó ciklusokat szervezhet WHILE és FOR ciklusok segítségével, amelyeket If, Else és Else If elágaztatással kombinálhat a mérés közben fellépő eredmények és események kezelésére. Ezzel lehetőség nyílik a mérés során felfedezett hibákat kategorizálni és a mérést a detektált hibának megfelelően más vizsgálati irányba terelni, miközben az eredményeket közölhetjük a kommunikációs csatornákon vagy akár ki is írathatjuk azokat a kijelzőre.
 • Kereső algoritmusok, amely tartalmazza a különféle élkereső, objektumkereső és mintaillesztő algoritmusokat, továbbá az ehhez tartozó egyéb programozói eszközöket (koordináta-rendszer illesztés, keresési tartomány létrehozása).
 • Mérőmodul, amely tartalmaz többfajta a méréshez felhasználható lépéseket (intenzitás hisztogram, pixel számolás) továbbá geometriai függvényeket (pl.: kör illesztése n pontból, ellipszis illesztése n pontból, egyenes illesztése n pontból, egyenesek szöge, egyenesek metszéspontja, pont egyenes távolsága stb.).
 • Kódolvasó modul, amelynek segítségével a Modular-X alkalmas 1D-s és 2D-s kódok olvasására, továbbá rendkívül hatékony OCR modul áll a felhasználó rendelkezésére.
 • Digitális kimenetek:a Modular-X támogatja a National Instruments által gyártott Digitális I/O kártyákat.
 • Egyéb eszközök: ide tartoznak a különböző lépések, mint pl. Math, Delay, Data és Image logging, logikai kalkulátor, Custom VI's a LabVIEW-tól, String builder, kalibrációs módszerek stb.
 • hírek

  electronica 2014

  Hatalmas volt az érdeklődés a SANXO-Scope HD és a Modular-X programot felhasználó Doctor AOI iránt standunkon az electronica 2014 nemzetközi kiállításon.

  Új Termékcsomagok kedvező áron

  Új termékcsomagjainkban párosítjuk az általunk forgalmazott minőségi német IDS Imaging kamerákat a japán Tamron optikákkal, mindezt kedvező áron kínáljuk.

  Vision 2014

  Partnerünk, a svájci Optotune AG részt vesz a Vision 2014 nemzetközi kiállításon Stuttgartban 2014. november 4-6. között. Standjukon (H1 1A61) megtekinthető a cégünk által fejlesztett SANXO-Scope HD.

  A Modular-X az AIA Vision Shown

  Sikeresen integráltuk a svájci Optotune elektronikusan állítható EL-10-30-Ci optikáját gépi látás szoftverünkbe, a Modular-X-be. Az új alkalmazást az Optotune képviselői mutatják be az AIA Vision Világkiállításon Bostonban, 2014. április 15-17.-én a 717. standon.

  SANXO-Scope újdonságok

  Korszerűsítettük és számos új funkcióval bővítettük a SANXO-Scope HD digitális mikroszkópunk szoftverét: egylépéses kalibráció, mérés funkció, állítható nagyítás, újabb képmentési opciók, stb.

  Productronica 2013

  Köszönjük, hogy ellátogattak standunkhoz a Productronica 2013-as Nemzetközi Vásáron. Reméljük, hogy a bemutatott kamerás eszközeink igazán elnyerték tetszésüket.

  Új Modular-X 3.0

  Megjelent a Modular-X gépi látás szoftverünk új verziója. A Modular-X 3.0 számos olyan módosítást és új funkciót tartalmaz, amelyek a korábbi és folyamatban lévő projektek alapján hasznosnak bizonyultak. Nézzen utána az újdonságoknak és annak, hogyan tettük az alkalmazások fejlesztését még kényelmesebbé!

  SANXO Roadshow

  Csapatunk Roadshowra indul Magyarország felsőoktatási intézményeibe, hogy a képfeldolgozás gyakorlati alkalmazásait bemutassa. Helyszínek: szeptember 18. 13:30-15:30: Óbudai Egyetem; október 9. 15:05-16:35: Kecskeméti Főiskola GAMF Kara; november 18. 8:00 Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara; november 28. 13:30 győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Kara.

  Új XS kamera az IDS-től

  XS Június végétől rendelhető az új XS USB kamera (5 MPixel, 15 fps, autofókusz), melynek ára 229 Euro.

  e2v line scan kamerák a SANXO-tól

  A SANXO megkezdte az e2v line scan kamerák forgalmazását Magyarországon, ezáltal hazánkban is elérhetővé vált a piac leggyorsabb line scan kamerája (max 16384 px, 100 kHz).

  Technológiai újdonságok

  Cikkünkben beszámolunk a német IDS-Imaging cég kamera- és driver újdonságairól. Részletek...

  Vision 2012

  Sikeres bemutatkozással kezdte a SANXO a VISION 2012-es világkiállítást. Már az első nap komoly érdeklődés volt a Modular-X 2.1 pro SW iránt.

  Elindítottuk youtube csatornánkat!

  Kövesse nyomon folyamatosan a változásokat! Hamarosan még több videót tekinthetnek meg a Modular-X-ről és tevékenységeinkről.

  Új Széchenyi Terv pályázat

  Cégünk kamerás mérések témakörben kutatás-fejlesztési projektre nyert támogatást (KMOP-1.1.4-11/B-2011-0047), amely tovább erősíti a SANXO Kft innováció iránti elkötelezettségét.

  Gig-E -uEye kamera

  A uEye-CP kamera gyors, kicsi, 100m-es kábelhosszal is működő, PoE, azaz a LAN kábelen kaphatja a tápot. Bevezető áron áprilisban 427 Euró-tól.

  HD kamera újdonság

  Az új motoros optikával a mikroszkópnál többszörösen tisztább, részletdúsabb képet nyújt ez az autofókusszal és más forradalmi újdonságokkal rendelkező eszköz. Full-HD_kamera

  Doctor-AOI

  Doctor-AOI egy költséghatékony optikai AOI minőségellenőrző szoftver. Egyszerű használat, gyors, célirányos ellenőrzés és széleskörű felhasználás jellemzi.

  Univerzális LED vezérlő

  A LEDLINK egy sokoldalú, manuálisan vagy USB-n keresztül állítható LED vezérlő. Ára: 95-165 +Áfa EURÓ. Részletek: LEDLINK 3000 és LEDLINK OEM
  Bejelentkezés:


  Orbis logo National Instruments logo

  Machine Vision expert
  Certified LabVIEW Developer
  Automation and Robot control